SBA 504-leningprogramma brengt zoet succes voor autowassen

Soms begint het worden van een succesvolle carwash-eigenaar met zoiets eenvoudigs als het wassen van voertuigen – en het toevoegen van een zoet idee zoals ijs.

Klik hier om meer te lezen

Voor Miguel Miranda begon zijn weg naar carwash-eigendom in september 2000 toen hij stopte bij Speedway Car Wash in Yuma, Arizona, om zijn voertuig te wassen. Terwijl hij daar was, vertelde de eigenaar van de carwash aan Miranda dat hij hulp zocht bij het beheer van het bedrijf, en hij zette zich snel in.

Miranda begon twee Speedway Car Wash-panden in het gebied te beheren en in de loop der jaren werd zijn relatie met de eigenaar zo sterk dat hij de carwash-panden aan Miranda begon te verhuren. Na verloop van tijd kwam Miranda op het idee om op een van de locaties een ijssalon te openen, wat zo’n verrassend succes werd dat het werd gekocht van Miranda die zijn eigen locatie verderop in de straat opende.

Toen de eigenaar van de carwash aan Miranda vroeg om een ​​nieuwe ijssalon op de eigendommen te heropenen, zei Miranda dat hij dat zou doen op één voorwaarde: hij wilde de eigendommen kopen en ze als zijn eigen bedrijf runnen.

SBA 504-leningprogramma

Miranda’s droom om eigenaar te worden van een klein bedrijf werd mogelijk gemaakt door het SBA 504-leningprogramma waarmee ondernemers commercieel onroerend goed kunnen kopen met een financiering onder de marktprijs.

Toen verbond Miranda zich met een gecertificeerd ontwikkelingsbedrijf (CDC) in de buurt. Geoff McGivern, VP Business Development bij TMC Financing, hielp hem de lening te verstrekken die hij nodig had voor zowel Speedway Car Wash-eigendommen als alle benodigde apparatuur. Dit leningprogramma is de ideale financieringsoplossing voor eigenaren van kleine bedrijven zoals Miranda die willen overstappen van het leasen van onroerend goed voor hun bedrijf naar het volledig bezitten ervan.

Voordelen van het SBA 504-programma zijn onder meer:

  • Financiering tot 90% (85% voor carwashbedrijven), waardoor bedrijfseigenaren kapitaal kunnen behouden voor dagelijkse activiteiten
  • Vaste rentetarieven die lager zijn dan de marktrente, zodat de betalingen laag blijven gedurende de looptijd van de lening en na verloop van tijd niet opzwellen
  • Langere looptijden, waaronder de keuze uit 10, 20 of 25 jaar
  • Er is geen extra onderpand vereist, buiten het onderwerp eigendom
  • Veelzijdige fondsen en geen limiet aan projectkosten – dit betekent dat alle behoeften in één lening kunnen worden samengebracht en het gefinancierde bedrag kan worden besteed aan de aankoop van grond, gebouwen, uitrusting of verbeteringen
  • Doorlopende ondersteuning van een CDC die zal helpen met papierwerk, processen en andere problemen gedurende de looptijd van de lening.

“Geoff was tijdens het hele proces zeer positief en ondersteunend”, zegt Miranda over zijn ervaring met het verkrijgen van de SBA 504-financiering. “Hij hielp bij het overwinnen van elk obstakel en ik kon naast het land ook nieuwe apparatuur kopen. Iedereen die een bedrijf heeft, moet absoluut de SBA 504-leningoptie onderzoeken om onroerend goed te kopen.

In het geval van Miranda kon hij met de SBA 504-lening twee percelen grond en meer dan $ 45.000 aan uitrustingsupgrades kopen. Miranda ontving ongeveer 80% financiering om de totale projectkosten van $ 735.000 te dekken. Zijn bezettingskosten zijn nu stabiel en vast voor de komende 20 jaar.

“Een lage aanbetaling was essentieel voor Miguel om het pand te kopen. De SBA 504-lening bood precies wat hij nodig had’, zegt McGivern. “De lening zal Miguel en zijn familie de stabiliteit bieden om beide Speedway Car Wash-locaties tientallen jaren tegen vaste kosten te exploiteren.”

“Nog beter”, voegt McGivern eraan toe, “Eigenaren van kleine bedrijven die profiteren van het SBA 504-programma, weten dat ze ook profiteren van voortdurende ondersteuning van een gecertificeerd ontwikkelingsbedrijf (CDC) dat tijdens de looptijd van de lening naast hen zal lopen. Er is dus altijd ondersteuning als dat nodig is.”

De voordelen van eigendom van een klein bedrijf

Tegenwoordig is Miranda er trots op de volledige eigenaar te zijn van beide Speedway Car Wash-locaties (inclusief ijssalon). “Ik heb altijd een passie voor het bedrijf gehad in de hoop het ooit te bezitten”, zegt Miranda. “Met het volledige eigendom van het bedrijf en het onroerend goed, voelt het nu anders. Nu is het persoonlijk en een investering voor mijn gezin.”

Voor Miranda is eigendom ook een manier om iets terug te geven aan de gemeenschap. “Ik heb het gevoel dat ik nu meer manieren heb om te helpen, of het nu gaat om het geven van advies aan andere ondernemers, het doneren aan een non-profitorganisatie of het bieden van meer banen voor mensen hier in Yuma.”

Het verschil maken

Een SBA 504-lening is beter verkrijgbaar dan veel mensen denken. Veel bedrijfseigenaren die willen overstappen van het leasen van onroerend goed naar volledig eigendom, komen in aanmerking voor het programma door alleen aan de minimale vereisten te voldoen en te bewijzen dat ze een winstgevend bedrijf zijn.


TMC Financing is toonaangevend op het gebied van SBA 504-financiering. Met bijna 40 jaar ervaring kan TMC elke bedrijfseigenaar helpen de financieringsoptie te vinden die bij uitstek geschikt is voor hen en hen van begin tot eind door het 504-leningproces te begeleiden.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Wascenter.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart