Waterontharders: de do’s en don’ts

Wat is beter voor het wassen van auto’s: hard water of zacht water? Het antwoord is beide. Beide soorten water, samen met waterontharders, spelen een belangrijke rol in verschillende fasen van het wasproces.

Klik hier om meer te lezen

Laten we het bij het onderwerp zacht water houden, aangezien het van cruciaal belang is om de prestaties van de apparatuur te optimaliseren, vooral in omgekeerde osmose (RO)-systemen, en om uw chemie zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Met zacht water gebruik je minder voorweek en wasmiddel en bereik je toch optimale chemische prestaties. U verbetert ook de prestaties van uw RO-systeem en verlengt de levensduur van uw RO-membranen.

Afhankelijk van de kwaliteit van je voedingswater, heb je waarschijnlijk een waterontharder nodig voor je wasbeurt om de beste waskwaliteit en klantervaring te bieden. Waterontharders zijn nu zeer gebruikelijk in wasstraten en zelfs in huizen, maar door een paar belangrijke regels te volgen, kunt u de prestaties en levensduur van uw systeem maximaliseren.

Doen

  • Neem de juiste maat. Zorg ervoor dat uw waterontharder voldoende vermogen kan produceren om aan uw benodigde stroomsnelheden en capaciteiten te voldoen. Als u 60 gallon per minuut (GPM) nodig heeft, maar uw systeem kan slechts 30 GPM produceren, zal het het water niet effectief verzachten en alle voordelen van zacht water bieden.
  • Gebruik een zout van hoge kwaliteit. Nadat u uw ontharder op de juiste manier heeft gedimensioneerd, is het gebruik van zout van hoge kwaliteit het beste wat u voor uw systeem kunt doen. Hoogwaardig zout zorgt voor een goede werking van de ontharder en verlengt de levensduur van de ontharder. Uw eerste keuze zou een zeer zuiver zonnezout moeten zijn. Een zeer zuiver korrelzout zal ook werken, maar zou meer ophoping achterlaten (en moet vaker worden schoongemaakt).
  • Inspecteer en reinig uw pekelbak. Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat er geen ophoping of overbrugging in uw pekelbak is, dus inspecteer deze regelmatig. Overbrugging is waar zout kristalliseert of verhardt op de bodem van het waterniveau en een brug of een plank creëert met een luchtspleet eronder. Hierdoor kan de tank zijn werk niet doen, dus als je merkt dat hij start, maak de tank dan direct schoon. Zorg er anders voor dat u uw tank ten minste eenmaal per twee jaar grondig schoonmaakt.
  • Test uw water vaak. Met vaak bedoelen we elke dag. We hebben een dagelijks logboek voor onze klanten gemaakt om de waterhardheid te testen en bij te houden, welke tank online is, de resterende capaciteit en om ervoor te zorgen dat het koolstoffilter chloorvrij water produceert. De capaciteit van uw systeem zal na verloop van tijd natuurlijk afnemen, dus testen en volgen zorgt ervoor dat u de capaciteitsinstelling dienovereenkomstig kunt aanpassen en altijd voldoende zacht water kunt hebben.
  • We raden ook aan om inkomend water TDS, waswater TDS, temperatuur, stroomsnelheden van uw RO-systeem en de drukken van de inlaat, pomp en membraan te volgen. Als je al deze dingen bijhoudt, helpt het je om je dagelijkse waterverbruik te beheersen. Als er iets misgaat, kunnen uw waterbehandelingsexperts de verzamelde informatie eenvoudig analyseren om snel problemen te identificeren en oplossingen te implementeren.

niet doen

  • Gebruik niet het verkeerde zout. Blijf uit de buurt van steenzout of blokzout. Steenzout is puur, maar echt vies. Blokkeer zoutafzettingen en moet regelmatig worden schoongemaakt. Het gebruik van zout van mindere kwaliteit resulteert niet in de juiste verdunning en kan onzuiverheden in uw tank toevoegen.
  • Laat het zout niet onder het waterpeil zakken. Water dat zich boven het zout bevindt, zal geen zout oplossen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het waterniveau altijd onder de bovenkant van het zout in uw zouttank ligt. Als het waterpeil boven het zout komt, gaat u uw waterontharder te kort of te zout gebruiken wanneer deze regenereert. Zorg ervoor dat u altijd voldoende zout heeft om de juiste hoeveelheid voor uw systeem op te lossen.

Met een beetje moeite kom je een heel eind

Een goede waterontharder doet het meeste werk voor u en zorgt ervoor dat u voor 95% altijd perfect zacht water heeft om te mengen met uw chemie. Als u echter deze eenvoudige best practices volgt, kunt u zorgen voor een nog betere waterkwaliteit en apparatuur die voor een lange, lange tijd zal werken.

Met een kleine inspanning komt u al een heel eind op weg naar beter water, lagere kosten, schonere auto’s en blijere klanten.


Weet u niet zeker of u zacht of hard water heeft? Het is gemakkelijk om erachter te komen. Sonny’s CarWash Water biedt gratis testen en resultaten. Bezoek gewoon speedwaterworks.com/water-sample-requesten typ uw gegevens in. U ontvangt een testkit om een ​​watermonster te nemen en terug te sturen voor analyse. Het is de drie minuten tijd zeker waard en het is een geweldige eerste stap naar beter water in je was.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Wascenter.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart